Persoonlijke brief aan Maxima

Lieve Maxima,

Eindelijk, na al die jaren, neem ik nu ik aan de andere kant van de wereld eindelijk eens de tijd om je persoonlijk met onze verjaardag te feliciteren. Ja, beste koningin, ook ik ben vandaag jarig en aangezien we even oud zijn geworden beschouw ik je toch een beetje als mijn tweelingzusje. Was je vroeger toen je in Argentinie woonde ouder dan me, nu ik aan de andere kant van de wereld ben, ben ik toch echt al een halve dag ouder. Terwijl jij waarschijnlijk nog in je bedje ligt te slapen, heb ik net een ontbijtje op met heerlijk zelf, versgebakken brood en krenten/cocos brood, wel van gisteren natuurlijk, want de bakker is hier niet om hoek, maar het was heerlijk, een echte traktatie. Jouw ontbijt zal er wel veel luxer uitzien: verse croissantjes, pistoletjes, eitje en een glaasje jus d’orange, maar of dat nu lekkerder zal smaken? En hoe zit het met de taart die je vast en zeker krijgt vandaag, ik stel me voor een drie verdiepingen hoge mooi gekleurde en versierde “bruidstaart” , want dat eten koninginnen toch op hun verjaardag? Bij ons gaat Djerie zo meteen een heerlijke chocoladetaart bakken en morgen als ik mijn verjaardag vier bak een Nederlandse appeltaart en Limburgse rijstevlaai, want Nederland vergeten doen we natuurlijk niet!
Tja en de kadoos die we gaan krijgen, ook dat zal een wereld van verschil zijn: ik heb net een bordspel gehad “puerto rico”, wat we vanavond vast en zeker gaan spelen. Hier geen televisieavonden op de boot, maar gewoon gezellig ouderwets spelletjes doen, ik heb er al zin in. Heb trouwens eens in een roddelblad gelezen dat jouw prinsesjes ook dol zijn op spelletjes spelen, dus misschien hebben we toch nog iets gemeen. Verder ga ik strakjes even winkelen om wat nieuwe winterkleren te kopen, geen haute couture natuurlijk, waarschijnlijk warehouse kwaliteit (vergelijkbaar met Hema of V&D) maar wat maakt het uit, ik ben er al lang achter dat ons verhaal lijkt op dat van de prinses en de bedelaar, een tweeling die als baby’s gescheiden zijn en elkaar later toevallig ontmoeten en dan natuurlijk nog lang en gelukkig samen leven. Wie weet gaan we elkaar ooit nog eens ontmoeten, weet dat je hier altijd welkom bent op ons bootje!
Ik weet niet meer precies hoe het in het sprookje gaat, maar ondanks alle verschillen en ondanks dat ik weet dat jij een leven hebt met veel meer luxe en rijkdom, benijd ik je niet. Ik ben hier in Nieuw Zeeland zielsgelukkig met mijn gezinnetje en vrienden en geniet nog elke dag van de schitterende reis die ik heb gemaakt om hier te komen. Voor mij geen lintjes doorknippen en staatsbezoeken afleggen, maar landvasten vast knopen en reizen waar ik maar heen wil en vakantie vieren.
Lieve Maxima, waarschijnlijk zul je deze persoonlijke brief nooit lezen, want helaas ben ik je e-mail adres kwijtgeraakt, maar mocht er iemand in Nederland zijn die het wel heeft, stuur deze brief vooral door, of stuur een linkje. Je mag hem ook uitprinten en persoonlijk bij Maxima afgeven. En anders Maxima, weet dat ik ieder jaar op 17 mei even aan je denk en vanavond het glas op je zal heffen! Lang leven Maxima, hoezee!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s