We leven nog!

Terwijl Pjotr heerlijk ligt te slapen en Jeroen en Djerie de Kolonisten van Catan aan het spelen zijn neem ik eindelijk weer eens de tijd om jullie op de hoogte te houden van onze belevenissen hier aan de andere kant van de wereld. Ik weet dat er ook volgers van onze blog zijn die hier leven en die vergeet ik echt niet, maar het gros woont toch echt aan de andere kant van dit draaiende ronde ding.
Nou, wat doen we zoal de hele dag nu de boot weer in het water ligt? Beetje luieren en niets doen of het land verkennen denken jullie vast, maar niets is minder waar; er wordt ontzettend hard gewerkt om ons hier te kunnen vestigen. Dit houdt in vacatures zoeken, brieven schrijven en vooral veel rompslomp die erbij komt kijken. Zo dachten we eerst dat Jeroen het meeste kans maakte op een workpermit, omdat hij in een zogenaamde grow-area werkt. Maar nu blijkt mijn diploma eigenlijk meer waard te zijn, omdat de school waar ik op gezeten heb door de Nieuw Zeelandse overheid erkend wordt en ze er level 7 aan gekoppeld hebben. Maar nu ben ik bezig om te kijken of ik met dit diploma ook hier in de kinderopvang kan werken, dus dat ligt nu bij een kwalificatie bureau en ik hoop daar volgende week meer van te horen. Er zijn vacatures genoeg, maar het probleem hier is dat bedrijven verplicht zijn om een advertentie te zetten en het niet zomaar intern op mogen lossen of bijvoorbeeld via via. Je kan soms dus best ergens op solliciteren, terwijl er eigenlijk al iemand aangenomen is, maar voor de vorm is de sollicitatie nog open.
Voor Jeroen hebben we ook al hele leuke banen gevonden, maar als hij straks een aanbod zou krijgen dan moet hij nog bewijzen dat hij hier ook echt voor opgeleid is, want je mag alleen werk doen in je eigen vakgebied. Ook niet zo’n probleem, maar dit kan wel een week op 6 duren voor dat geregeld is en bij mij kan het allemaal in een korter tijdsbestek. Tja en om dit allemaal te regelen en uit te zoeken, dat is een dagtaak. Maar we willen er nog steeds voor gaan, want het afgelopen weekend hebben we bij Hans en Jeanette gelogeerd en hier heerlijk van hun tuin genoten. Ze hebben hun huis nog maar ruim een half jaar en de tuin heeft veel achterstallig onderhoud, dus we hebben even flink mee geholpen met snoeien en takken opruimen. Jeroen heeft heerlijk hout gehakt, Djerie houdt de rozenstruik bij, want die moet regelmatig opgebonden worden en Pjotr en ik hebben takken weggebracht en fruit geplukt (citroenen, appels, peren, druiven).
IMG_3186

IMG_3187

IMG_3188
Wat een heerlijk buitenleventje. Zo ben ik ook opgegroeid, met een grote moestuin rond ons huis en dat is wat we onze kinderen ook willen bieden, vrijheid en ruimte om je heen. ’s Avonds heerlijke pizza gebakken, gekookt op de houtkachel, Hans zijn zelf gebrouwen bier gedronken, iets wat we ook willen gaan doen en gemerkt dat het leven zo eenvoudig goed kan zijn. Gisteren van een buurman die hier ook met de boot ligt een hele zak appels gehad en daar vandaag heerlijke appeltaart van gebakken, het voelt echt als vroeger thuis……. Ja, ik heb een heerlijke jeugd gehad pap en mam, bedankt!
Verder natuurlijk ook weer een stuk voor Zilt geschreven en een film gemaakt, maar helaas waren we net te laat voor het afgelopen nummer, dus jullie moeten nog enkele weken wachten. Maar we maken het goed met enkele foto’s bij dit stukje.
Dus, we leven nog, zijn druk bezig ons leventje hier op te bouwen en hebben niet heel veel te bloggen, maar we houden jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s