Nothing flies forever…..

Zeemuis staat hoog en droog op de kant. Droog is maar relatief want we hebben veel regen deze week. Het worden even drukke weken, veel klussen en regelen.

Volgende week mag Drop eindelijk opgehaald worden.

Maar nu het grote nieuws: we willen hier blijven wonen, al is dit niet zo maar een twee drie geregeld, we gaan het proberen. Zover we weten maken we een redelijk goede kans en helaas voor jullie, Nederland kan niet tegen Nieuw Zeeland op.
Waarom? We hebben de hele reis gekeken naar landen waar we eventueel zouden willen wonen maar steeds was er wel een grote maar aan die landen te hangen. Alleen hier niet. Het land is voor wat we tot nu toe gezien hebben prachtig. Het is heel groot en mensen hebben gewoon nog de ruimte. Zelfs in de miljoenen stad Auckland wonen de meeste mensen vrijstaand. Je koopt hier voor een normaal bedrag (onder de ton) een hoop hectaren grond en de bouw regels zijn realistisch te noemen. Huizen hebben geen centrale verwarming en zijn niet geïsoleerd, niet nodig, een hout kachel is voldoende om de “koude” wintermaanden door te komen. Bier brouwen ze zelf net als de sterke drank en de yoghurt. Mensen hebben fruitbomen en kleine moestuintjes en als je een beetje teveel grond hebt, zet je er gewoon wat stiertjes op; goed voor de vriezer en zo brengt de grond ook nog wat op. Iets wat ik nog niet helemaal zie zitten, maar goed alles went. Werk is er ook en de economie is nog niet in puin zoals bij jullie en de vooruitzichten zijn goed te noemen. Als je geld hebt, krijg je daar rente over bij de bank, iets wat in Nederland een lachertje is, is hier op een normale rekening toch al gauw 3,5%. Het school systeem is koploper op wereld niveau en alles is te leren hier. Files kennen ze wel maar die zijn gewoon schattig in vergelijking met de bumper stoet die de A2 bij jullie dagelijks vult. Verder zijn er hier geen enge, gevaarlijke dieren zoals bijvoorbeeld in Canada, de lucht is ongelooflijk schoon, alleen op Antarctica is het nog beter. Daardoor is er wel een maartje: de lucht filtert de zonnestralen niet, waardoor je je goed moet insmeren.
Dus samengevat: jullie Zeemuisjes zetten nu de daling in om vast grond onder hun pootjes te krijgen, want Nothing flies forever! Maar we bloggen nog gewoon door hoor!

Advertisement

2 thoughts on “Nothing flies forever…..

 1. johan swaneveld

  beste familie
  ik geef jullie groot gelijk!!! waarom in dat kleine Nederland terug? ik ga vast sparen voor een ticket…

  Reply
 2. Joris van de Leur

  Hoi Landmuizen,
  Vanuit het land met al die “gevaarlijke” dieren wensen wij jullie heel veel succes met jullie plannen. Groeten Tonya en Joris

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s